🍳 RECEPT: Paprika – courgette – tomatensoep

Iedere dinsdag en zaterdag is er markt in Enschede. Op zaterdag betekent dat dat ik het Van Heekplein ontwijk alsof mijn leven er vanaf hangt, want het lijkt dan ineens de place to be voor heel Oost-Nederland en West-Duitsland. Op dinsdag valt het mee en wil ik de markt nog wel eens een bezoekje brengen. Gratis tip: ga rond een uur of 4, dan zijn de groentes nog goedkoper omdat de marktmannen er vanaf moeten.

Vorige week dinsdag was ik er weer en heb ik voor 5 euro een shitload aan groente ingeslagen. Eenmaal thuis dacht ik: wat móét ik hier in hemelsnaam mee (story of my life). De oplossing: ik maakte een grote pan soep en vroor het in porties in. Omdat die soep per ongeluk ook nog eens heel lekker was (zo vonden ook mijn huisgenootjes), besloot ik het ‘recept’ uit te schrijven. Ik zeg ‘recept’, want dit is zo ontzettend simpel, dit mag eigenlijk helemaal geen recept heten.

 

B E N O D I G D H E D E N ⚡️

– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 1 grote zak paprika (ik gok dat ik er zo’n 12 paprika’s doorheen heb gedaan, in alle kleuren)
– 2 kilo vleestomaten
– 3 courgettes
– 2 liter water
– 6 kippenbouillonblokjes
– 1 pakje kokosmelk
– Paar blaadjes basilicum
– 8 druppels habanerosaus
– Staafmixer
– GROTE pan (die had ik niet en dat was euh, onhandig 😉 )

 

B E R E I D I N G S W I J Z E ⚡️

1. Snij de ui en knoflook fijn en bak glazig in de grote pan

2. Snij alle groenten en doe die ook in de grote pan. Bak even mee, goed doorroeren

3. Doe de twee liter water, de bouillonblokjes en de blaadjes basilicum erbij en breng aan de kook. Laat dit geheel een tijdje lekker pruttelen.

4. Als het een tijdje gekookt heeft, pak dan de staafmixer en staafmixer de boel fijn. Ga net zo lang door totdat de inhoud van de pan eruit ziet als een redelijk gladde soep.

5. Roer de kokosmelk erdoor

6. Voeg de druppels habanerosaus toe. LET OP: dit is heeeeel scherp! Die 8 druppels op ruim 2 liter soep proefde je echt al wel. Ik hou er wel van, maar misschien moet je dit dus druppeltje voor druppeltje toevoegen, net zo lang tot je tevreden bent.

7. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

 

T I P ⚡️

Natuurlijk is dit een receptje voor een enorme pan soep. Tenzij je veel visite verwacht of je maag stiekem een soort bodemloze put is, denk ik niet dat je dit in 1 keer op krijgt. Ik heb het daarom ingevroren in cupcakevormpjes: zo kun je de soep heel makkelijk in porties ontdooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *