📚 IN HET WATER – PAULA HAWKINS

In de zomer van 2015 las ik het eerste boek van Paula Hawkins, Het meisje in de trein, in anderhalve dag uit. Nu lees ik sowieso heel snel hoor, maar ik was ook enorm onder de indruk van het boek. Toen ik laatst in de boekenwinkel stond om een pakketje op te halen, zag ik In het water liggen, Paula Hawkins’ tweede thriller. Toen de vriendelijke verkoopster van de Primera in Enschede vroeg of ik het boek ook op vakantie in het water ging lezen, antwoordde ik dat ik inderdaad van plan was hem mee te nemen naar Mallorca. Daar las ik het boek aan het water van ons enorme zwembad uit. Zonder te veel te verklappen zal ik je laten weten wat ik ervan vond!

Zoals ik zei heb ik Het meisje in de trein heel snel uitgelezen. Toch moet ik daar wel bij zeggen dat ik de eerste 50 – 60 pagina’s moeilijk vond om door te komen. Je moet de personages leren kennen, er gebeurt verder nog niet zo veel in het verhaal, maar langzaam maar zeker kom je erachter dat het rustige leventje van de hoofdpersonen helemaal niet zo rustig is als je aanvankelijk dacht. Er is iets aan de hand, maar wat, dat weet je nog niet.

Dit vond ik bij dit tweede boek, In het water, ook echt het geval. Door de eerste 70 pagina’s kwam ik maar moeilijk heen, maar daarna zat ik eigenlijk non stop met m’n hoofd in het boek. Je hebt als lezer wel door dat er iets gaande is in het rustige, misschien wel saaie dorpje Beckford aan de rivier waarin het verhaal zich afspeelt. Toch weet je niet precies wát dat dan is, en daardoor blijf je maar doorlezen: iedere bladzijde kom je namelijk iets meer te weten.

Een andere overeenkomst met het eerste boek van Paula Hawkins is de indeling van de hoofdstukken. Ieder hoofdstuk is vanuit het perspectief van één van de personen in het boek geschreven, en, zeker als je verder in het boek bent, eindigt bijna ieder hoofdstuk in een soort cliffhanger. Nog een reden waarom je het boek op zo’n moment maar moeilijk aan de kant legt. En dan, als je denkt dat je precies weet hoe het verhaal in elkaar steekt, komt er nog een ENORME plottwist om de hoek kijken…

Al met al vond ik het boek echt heel leuk en spannend. Misschien vond ik hem zelfs wel beter dan Het meisje in de trein. Ik kan maar één ding zeggen: gaat dat lezen!

★★★★★★★★☆☆

In het water is bij bol.com te verkrijgen voor €19.99

Bron afbeelding: bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *