📽 PIRATES OF THE CARIBBEAN – DEAD MEN TELL NO TALES


Vorige week zondag ben ik met collega’s naar het vijfde deel van Pirates of the Caribbean geweest. Ik ben echt een grote fan van die films, maar vlak voordat de film begon kwam ik tot de schokkende conclusie dat ik deel 4 nog niet eens had gezien. Misschien had dat te maken met het feit dat Orlando Bloom daar niet in voorkwam..

Anyway, Pirates 5 dus. We hebben sinds kort met een aantal collega’s een “filmclubje”, wat zoveel betekent als dat we af en toe met een groepje mensen dat dat leuk vindt samen naar de bioscoop gaan. Eerder zijn we onder andere al naar Fantastic Beasts en Where to Find Them (YASS), Beauty and the Beast (YASS) en Get Out (nah) geweest, en nu was Pirates dus aan de beurt.

Ik vond het echt een fantastische film! Van tevoren hoorde en las ik een beetje gemengde reacties, dus ik ging er zonder verwachtingen heen, maar ik heb me echt kapot gelachen. De humor was inderdaad nog droger en flauwer dan in eerdere films, maar daar houd ik juist wel van. Johnny Depp aka Jack Sparrow was weer heerlijk op dreef, Will Turner en Elizabeth Swann (Orlando Bloom en Keira Knightly) waren weer terug van weggeweest en hun zoon, die werd gespeeld door Brenton Thwaites, had duidelijk knappe ouders.

En het verhaal? De film speelt zich een aantal jaar na de laatste film af. De hoofdpersonen zijn elkaar een beetje uit het oog verloren. Ze vinden elkaar weer terug doordat Henry Turner, de zoon van Will en Elizabeth, erachter komt dat er iets is dat z’n vader kan verlossen van de vloek van de Flying Dutchman: de Drietand van Poseidon. Hij wil dat Captain Jack Sparrow hem helpt die drietand te vinden. Ondertussen is er ook een  nieuwe slechterik op het toneel verschenen. Captain Salazar (gespeeld door Javier Bardem) wil koste wat het kost wraak nemen op Jack Sparrow – de film wordt ook wel PotC, Salazar’s Revenge genoemd – en dus is het zaak om niet in zijn dode handen te vallen.

Ik heb echt gehuild van het lachen bij bepaalde scenes, en ik kan iedereen dan ook aanraden om de film te gaan kijken! Naast dat hij heel grappig is, zit het verhaal gewoon goed in elkaar en vind ik het echt een film zoals we van de makers van Pirates gewend zijn.

★★★★★★★☆☆

Pirates of the Caribbean draait sinds 25 mei in de Nederlandse bioscopen en ik vermoed dat ‘ie daar nog wel even te zien is. 

Bron afbeelding: www.insidethemagic.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *