☀️ 5 THINGS ABOUT: mijn vakantie op Mallorca

Alweer bijna een maand geleden vertrok ik voor een weekje naar het zonovergoten Mallorca. Ik ging op vakantie met zeven meiden van m’n dispuut; m’n vriendinnengroep uit Enschede. Met z’n achten hadden we een huis (zeg maar gerust: villa) mét zwembad gehuurd via AirBNB. Dit huis lag niet in het toeristische El Arenal of Palma de Mallorca maar aan de oostkant van het eiland. Dat vonden wij helemaal niet erg: we huurden twee autootjes en op die manier konden we mooie strandjes, stadjes en plekjes bezoeken, maar ook chillen in onze bijna-blote-billen in de zon aan ons grote privézwembad. Ik vertel je over alle leuke dingen die wij op Mallorca hebben gedaan!

STAPPEN IN EL ARENAL
Wij zijn één keer uitgeweest in El Arenal, het uitgaanswalhalla van Mallorca. DIT WAS GEWELDIG. Als je aankomt loop je bijna meteen tegen het Megapark aan en die plaats doet zijn naam eer aan: letterlijk álles is er mega. Ook de rest van El Arenal is heel leuk. We zijn veel kroegjes binnengelopen en hebben de avond afgesloten met een leuke naborrel aan het strand. Dat is ook iets dat we in Twente natuurlijk niet gewend zijn. 😉

MOOI STRANDJE: ES TRENC
Mallorca heeft genoeg mooie strandjes en wij zijn op Es Trenc geweest. Dit leuke kiezelstrandje lag zo’n uurtje rijden van ons huis af. De tocht er naartoe was wat spannend (lees: enorme gaten in de veel te smalle weggetjes) maar wij én onze auto’s zijn zonder kleer- of blikscheuren op het strandje aangekomen. We zijn er in de namiddag naartoe gegaan en zijn tot het begin van de avond gebleven, wat betekent dat we ook nog wat van de mooie zonsondergang hebben kunnen zien. Zeker een aanrader!

THEATER-/SLABAKKEN/HOGEHOEDENSPEL
Kent iemand dit spel? Ik geloof dat letterlijk iedereen er een andere naam voor heeft, maar dit is zo’n leuk spel! We hebben dit bijna iedere avond gedaan. Het idee is dat iedereen een persoon, een dier en een ding op een papiertje schrijft. Vervolgens vouwt iedereen die drie papiertjes dicht, gooi je alle papiertjes in een slabak of hoge hoed (hence the name) en maak je teams. Het spel bestaat uit drie rondes, en in iedere ronde krijgt elk team om de beurt 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk personen/dieren/dingen te raden. De papiertjes die geraden zijn houd je als team en na de 30 seconden is het volgende team aan de beurt.

In de eerste ronde omschrijf je wat er op het papiertje staat, zonder dat je gebruikt maakt van hoofdletters of vertalingen, en natuurlijk ook zonder dat je (een deel van) het woord op het papiertje noemt. ‘Zonder hoofdletters’ betekent dat je geen woorden mag noemen die met een hoofdletter beginnen, dus je mag bijvoorbeeld geen namen of plaatsen noemen.

De tweede ronde staat in het teken van uitbeelden. Om de beurt beeld je uit wat er op je kaartje staat, en de rest van de groep mag dan raden wat je aan het doen bent. Vooral deze ronde zorgt voor hilarische taferelen. 😉

Tot slot mag je in de derde ronde één woord gebruiken om het woord op je kaartje te omschrijven. Aan de hand van dat woord moet de rest van je groepje raden op welk persoon, dier of ding je doelt.

Als het spelletje is afgelopen tel je de punten van de verschillende rondes (het aantal goed geraden briefjes) bij elkaar op. Het team met de meeste punten heeft gewonnen.

PALMA DE MALLORCA BEZOEKEN
We hebben er een dagje voor uitgetrokken om naar Palma de Mallorca te gaan. Die dag zouden de laatste twee meiden van de groep op het vliegveld landen. Aangezien we hen zouden ophalen, dachten we: dan kunnen we tot die tijd mooi de hoofdstad van het eiland bekijken. Palma de Mallorca is een heel leuk stadje. Ik vond het niet per se super authentiek (vorig jaar waren we bijvoorbeeld in Ibiza Stad – het oude gedeelte van die stad vond ik veel sfeervoller), maar de stad heeft zeker leuke straatjes en plekjes. Als je toch op Mallorca bent zou ik er zeker een kijkje nemen!

GOEDKOPE WIJN
Tja, ik blijf toch een student: de goedkope wijn van de Spaanse Lidl is fantastisch. Vorig jaar hadden we de wijn al ontdekt in de Lidl op Ibiza en ook dit jaar hebben we de pakken weer lekker ingeslagen. Ze hebben een witte, rode en rosé variant. De witte is heel lekker met framboosjes en ijsblokjes en van de rode kun je heerlijke Sangria maken. Er is slechts één nadeel: de volgende dag heb je gegarandeerd koppijn.

Ik kan je zeker aanraden om een keer naar Mallorca te gaan. Ik heb in ieder geval genoten van het eiland en van de zon, die overigens ook wel een keer een bezoekje aan Nederland mag brengen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *